Uitschrijven patiënten

Onze zorg voor u.

Wanneer u zich als patiënt uitschrijft bij uw huisarts, is het belangrijk dat uw nieuwe huisarts over uw medische gegevens gaat beschikken. Wilt u dit formulier invullen voor elk gezinslid dat uitgeschreven wordt? Hierna kunt u het bij de assistente inleveren.

Bij het inleveren van dit ondertekende formulier, geeft u toestemming om u over te schrijven naar een nieuwe huisarts.
Nadat we de uitschrijfformulieren hebben ontvangen, sturen wij de medische gegevens door naar uw nieuwe huisarts.

Wij volgen het advies van de KNMG (artsenorganisatie) dat vanaf de leeftijd van 12 jaar de patiënt zelf schriftelijk toestemming moet geven. Onder deze leeftijd vragen wij schriftelijke toestemming van ouders of voogd.

U kunt het uitschrijfformulier via onderstaande link downloaden.

Verklaring van uitschrijving.

Waarom is correcte in- en uitschrijving van belang?

Huisartsen en verzekeraars handelen de meeste betalingen/declaraties zoveel mogelijk onderling af. Om dit te kunnen doen is het noodzakelijk te weten wie bij welke huisarts staat ingeschreven. Als dat niet duidelijk is, moesten we u lastig vallen en vragen om een brief met handtekening. Dat is dankzij de ION-database verleden tijd.
De ION (Inschrijving Op Naam)-database is door huisartsen in Nederland gemaakt en hierin staat wie bij welke huisarts is ingeschreven. Wilt u hier meer over weten, volg dan de link ION-database of ga naar Stichting ION Inschrijving op Naam.