Inschrijven patiënten

Onze zorg voor u.

U bent van harte welkom om zich in te schrijven bij ons in de praktijk. 
Het verzorgingsgebied van onze huisartsenpraktijk strekt zich uit over de gemeente Hattem, Zalk, en Hattemerbroek.

Download hier het inschrijfformulier.

  • Het volledig ingevulde formulier kunt u bij de assistente op de praktijk afgeven.

  • Er wordt dan ook besproken bij welke huisarts u wordt ingeschreven.

  • Als u zich inschrijft betekent dit ook dat u zich moet uitschrijven bij uw vorige huisarts. Zo hebben zij uw toestemming om uw dossier naar ons te kunnen verzenden. Ook voor de betalingen voor de zorgverzekeraar is het belangrijk dat het duidelijk is wie uw huisarts is.

  • Bij uw inschrijving vragen we ook of u toestemming geeft voor het Landelijk schakelpunt (LSP).

  • Wilt u een kopie identiteitsbewijs meenemen van alle gezinsleden? Deze wordt door ons na controle vernietigd.

Als u ’s avonds of in het weekend naar de dokter moet kan de arts uw belangrijkste medische gegevens bij ons opvragen via een beveiligd netwerk (LSP = Landelijk Schakelpunt). Dit kan alleen als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven.
U kunt toestemming aangeven op het inschrijfformulier, door een toestemmingsformulier in te vullen en in te leveren of online via de website www.ikgeeftoestemming.nl. Voor meer uitgebreide informatie kijkt u op de website www.vzvz.nl.

Waarom is correcte in- en uitschrijving van belang?
Huisartsen en verzekeraars handelen de meeste betalingen/declaraties zoveel mogelijk onderling af. Om dit te kunnen doen is het noodzakelijk te weten wie bij welke huisarts staat ingeschreven. Als dat niet duidelijk is, moesten we u lastigvallen en vragen om een brief met handtekening. Dat is dankzij de ION-database verleden tijd.
De ION (Inschrijving Op Naam)-database is door huisartsen in Nederland gemaakt en hierin staat wie bij welke huisarts is ingeschreven. Wilt u hier meer over weten, volg dan de link ION-database of ga naar Stichting ION Inschrijving op Naam.